Onder de prominente Halterworstelaars telde men ook een aantal sporters die, naast het worstelen, ook nog hun hart hadden verpand aan het voetbal. Ja, zelfs zozeer dat zij in het Utrechtse Zomeravondvoetbal een belangrijke rol speelden. Meermalen werden ‘worstelkampioenen’ ook nog eens ‘voetbalkampioenen’!
Uiteraard waren trainers als Henk Hooft niet altijd even gelukkig met het feit dat sommige van zijn beste krachten, enkels en knieen riskeerden voor een potje zomeravondvoetbal. Toch liet zich die drang, om tijdens zomeravonden als het worstelen vrijwel stillag, zich lekker op het voetbalveld uit te leven, niet uitroeien. En terugkijkende kan gezegd worden dat het met genoemde blessures ook nog wel meeviel!
Overigens bevonden zich onder De Halter-zomeravondvoetballers redelijk knappe voetballers. Een treffend voorbeeld daarvan mag Loek Alflen worden genoemd. Hij immers heeft lange tijd meegetraind met het eerste elftal van het Utrechtse DOS, de club waaruit het huidige FC Utrecht is voortgekomen.
Van Loek Alflen is bijvoorbeeld bekend dat de Utrechtse Hoofdklasser DOS (gelijk aan de huidige Eredivisie!) hem een contract aanbood voor het eerste elftal. Voorwaarde was dan echter wel dat hij het worstelen eraan gaf!!!
Met de huidige contracten van Eredivisievoetballers zou Loek Alflen een rijk man hebben kunnen worden in het voetbal. Dat het toch wel een beetje in de genen zat, is later gebleken toen zijn zoon Rob een prominent voetballer van Ajax werd! Helaas maakte een ernstige blessure een vroegtijdig einde aan het begin van een prachtige voetbalcarrière.
Maar ook spelers als Hennie Mantel, Joop le Blanc, Theo Wammes, Louis van der Pijl, Jan Tomassen en Arie Alflen, om er maar een paar te noemen, konden goed uit de voeten in het voetbalwereldje! Dat het zomeravondvoetbal voor de Halterworstelaars geen bevlieging was voor een seizoen, mag wel blijken uit de foto's, waarin sprake is van de nodige veranderingen.
Dat het niet meeviel om redelijk goede voetballers in het team te krijgen, mag blijken uit het feit dat het Halterelftal niet altijd uit worstelaars heeft bestaan. Noodgedwongen moest men wel eens een beroep doen op de buitenwacht. Precieze cijfers zijn helaas niet bekend, maar volgens de verhalen werd er meestal meegedaan om de eerste plaatsen. In bovenstaand voetbalteam ook een van Nederlands beste vedergewichten Henk Emo en de (te vroeg uit de worstelsport gestapte) Martin Sakkers.
Zo werd een Kampioenschap en Promotie behaald door een combinatie van De Halter en SDZ in de Zomeravond Voetbalcompetitie. Op bijgaande foto zijn worstelaars van De Halter en SDZ broederlijk verenigd als voetbalteam, want ook bij zustervereniging SDZ zaten enkele knappe voetballers.
Hierboven nog zo'n “Gelegenheids-Kampioensteam” van Zomeravondvoetballers. Als men terugkijkt op de periode waarop Utrechtse worstelaars (voor de aardigheid?!) in georganiseerd verband deelnamen aan voetbalwedstrijden in de Zomeravond Voetbal Competitie, kan men zeggen dat worstelaars sportief gezien veel veelzijdiger waren dan men zou verwachten. Krachtsport, nietwaar?! Een ander voorbeeld van die veelzijdigheid van krachtsporters kwam, bijvoorbeeld, tot uiting in de prestaties die zij leverden op jaarlijkse ‘Sportdagen’. Op vele onderdelen van de athletiek deden zij niet of nauwelijks onder voor sporters uit de athletiek. Ja, het was zelfs zo dat de prestaties welke sommige worstelaars leverden op, onder andere, de lange afstanden hardlopen, dusdanig de aandacht trokken, dat men trachtte hen de switch te laten maken naar de echte athletiek. Reden genoeg dus om nog steeds trots te zijn op deze krachtsporters die ook nog succesvolle ‘gelegenheids’ ATHLETEN en VOETBALLERS waren.