Jan Tomassen


Français  Deutsch  Deutsch  български  српски  Hrvatski  Dansk  Svenska  Türk  Suomi  Norsk  Italiano  English  English  русский  日本語  Polski  Slovenski  český  Român

Een eerbetoon aan de goede sport- en clubman:

Jan Tomassen

(van Gerard Ram)

Jan_Tomassen_tegen_Leo_van_de_Holst.JPEG Kompetitiewedstrijd “De Halter-Utrecht - Hercules-Dordrecht”
Jan Tomassen (De Halter) – Leo van de Holst (Hercules) Tomassen winnaar op touché
(In het midden scheidsrechter Gerard Ram)

Soms is het onbegrijpelijk dat (achterom kijkend) de jaren zo snel aan ons voorbij zijn gegaan. Want ja, ik zie Jan nog binnenkomen bij de Halterjeugd, vol enthousiasme om ook een worstelaar te worden!

Mijn God, wat een vechtersbaasjes waren dat allemaal en daar was Jan bepaald geen uitzondering op! Toen al begreep ik dat de toekomst van De Halter met zulk een jeugd gegarandeerd was.

Het verbaasde niemand dat Jan zich als een vis in het water voelde en hij zich in korte tijd ontwikkelde tot een gerenommeerde worstelaar. Maar naast een zeer goede worstelaar bleek hij ook nog eens open te staan voor heel veel andere dingen. Hij groeide namelijk ook nog eens uit tot een goede clubman; in het kort gezegd “Een Halterman in hart en nieren!”. Dat het in zijn latere jaren minder goed is gegaan met zijn gezondheid is natuurlijk triest.

In mijn persoonlijke herinnering zal hij echter voortleven als een voorbeeldige sportman. Met pijn in het hart heb ik bij je uitvaart afscheid van je genomen, waarbij ik hoop dat je ergens nog zult voortleven!

JA, EEN VOORBEELDIGE SPORTMAN!!!

De_Halter_tegen_PSV_Hamburg.JPEG De Halter – Polizei Sport Verein Hamburg
Achterste rij v.l.n.r.: Vlieggewicht van SDV Culemborg; Loek Alflen; Gerard Ram; Theo Wammes;
Anton Ockhuysen; Jan Tomassen; Joop le Blanc; Roel v.d. Kreeft; Cees Lit.
🠕