Jeugdtrainer Frans Ram


Français  Deutsch  Deutsch  български  српски  Hrvatski  Dansk  Svenska  Türk  Suomi  Norsk  Italiano  English  English  русский  日本語  Polski  Slovenski  český  Român

Eén van de succesvolste Jeugdtrainers van De Halter

Frans Ram - Oud-Jeugdtrainer van De Halter
× Close Frans Ram

Frans RamOud-Jeugdtrainer De Halter

Frans Ram
Oud-Jeugdtrainer van De Halter

Gesteld mag worden dat na de periode Gerrit Dupont, Gerard Alflen en Cees Bosman, De Halter in Frans Ram één van zijn meest succesvolste Trainer/Coaches bij de Jeugd heeft gehad. Onder zijn voortreffelijke leiding groeide de Halterjeugd namelijk uit tot een bolwerk van jeugdige talenten! Niet alleen legden zij ettelijke keren beslag op het Jeugdkampioenschap van Nederland voor clubs, maar daarnaast wisten zijn jongens vele individuele Kampioenschappen van Nederland op hun naam te schrijven!

Maar de aansprekende successen bleven niet beperkt tot eigen land. Nee, ook in landen als Duitsland, Denemarken, Zweden en de Benelux bezetten jeugdige Halterworstelaars op grote Internationale Tournooien de eerste plaatsen.

Met broer Gerard was hij namelijk ook verantwoordelijk voor de opzet van het grote Internationale Jeugdtournooi met Pasen, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste Jeugdtournooi in Europa. Ja, misschien wel in de wereld?

Volgens het principe, dat altijd het sterkste team op de mat moet komen, bracht hij (uit een selectie van meer dan 35 jeugdige talenten) onafgebroken zijn tien sterkste jeugdworstelaars op de mat. Wat resulteerde in ongekende successen!!!

Frans Ram met jeugdploeg in de jaren '70 Staand v.l.n.r.:Trainer/Coach: Frans Ram; Louis Cirkel, N.N., Jan Cirkel, Jan van Wijk, N.N.
Zittend v.l.n.r.: Alex van de Bilt, Cees Cirkel, John Midavaine, Jansen, Karel van Tessel

Een keuzebeleid waarin jeugdtrainers van andere verenigingen zich niet áltijd konden vinden. Sterker nog, dit soms ronduit veroordeelden, van mening zijnde dat met een bestand van 30 à 35 jeugdige worstelaartjes, elke jongen aan de beurt moet komen om in het eerste jeugdteam te worstelen! Door de voortdurende deelname aan zowel nationale als internationale wedstrijden (individueel en in teamverband) kregen al deze talenten bij De Halter ruimschoots de gelegenheid zich op de mat te bewijzen. Het wekte dan ook totaal geen verbazing dat hij, Frans Ram, al na zeer korte tijd met een 2e Team aan de Jeugdkompetie ging deelnemen.

Kortom, de jeugdige Halterworstelaars dwongen alom respect af en waren door hun ongelofelijke strijdlust en inzet graag geziene gasten op elk tournooi. Ja, het is niet overdreven te stellen dat door de Halterjeugd jeugd-worstel toernooien vaak extra glans kregen!

Het mag dan ook als een verlies worden beschouwd dat deze eminente Trainer/Coach van de Halterjeugd op zeker moment moest besluiten met dit prachtige werk te stoppen. Met hem ging een Jeugdtrainer heen die met hart en ziel (althans zo leek het!) aan zijn Halterjeugd was verknocht.

De_Halter_Jeugdteam_Selectie.jpg Staand v.l.n.r.:Trainer/Coach:Frans Ram; N.N.; Karel van Tessel; Jan van Wijk;
Job Jansen; Louis Cirkel; Jan Cirkel; Assistent/Coach: Hans Smit;
Knielend: Bennie van de Bilt; Cees Cirkel; N.N.; Alex van de Bilt; John Midavaine; N.N.
🠕