Witten-07


Français  Deutsch  Deutsch  български  српски  Hrvatski  Dansk  Svenska  Türk  Suomi  Norsk  Italiano  English  English  русский  日本語  Polski  Slovenski  český  Român

Logo Witten-07 WITTEN-07 (WEST-DUITSLAND) – DE HALTER (UTRECHT) Logo De HalterEen partijdige Duitse scheidsrechter!

Over de komende wedstrijd Witten-07 – De Halter (Utrecht) schreef de plaatselijke Duitse krant, die pas de Turkse Wereld- en Olympische Kampioen Vedergewicht Muezahir Sille in de gelederen had: "Welt- und Olympiasieger SILLE ist gegen RAM klarer favorit!"

De Halter - Gerard Ram
Dutch flag Turkish flag
Witten-07 - Muezahir Sille

In het Stamlokal van Witten-07 werd deze krant mij ‘s middags door één van hun bestuursleden onder de neus gedrukt. Als deze mensen Gerard Ram beter hadden gekend hadden zij kunnen weten dat dit op hem ongeveer hetzelfde effect had als een rode lap op een stier. Toch had de ‘klarer favorit’ in zijn gevecht met Gerard Ram ‘s avonds de hulp nodig van de scheidsrechter! Na 8 minuten (de partijduur was in die tijd 10 minuten) was het namelijk nog steeds onbeslist. En terecht onbeslist! De Turk kon in de voorgaande acht minuten namelijk op geen enkele wijze aantonen de Wereld- en Olympisch kampioen te zijn! De Duitse scheidsrechter gaf Ram toen namelijk een onterechte waarschuwing wegens passiviteit! Iedereen was het erover eens dat Muzahir Sille aan de sterke en agressieve Gerard Ram de handen meer dan vol had. Jammer genoeg maakte Gerard toen in een vlaag van onbeheerste woede een domme fout, waardoor hij alsnog en onnodig op touché van de Turk verloor. Een nederlaag met slechts een punt verschil (vanwege de waarschuwing wegens passiviteit), zou de krachtsverhouding beter hebben weergegeven!


J_Tomassen-W_Eweck.jpg "De Halter-Utrecht - Polizei Sport Verein-Hamburg" (Dld).
Jan Tomassen brengt hier de Duitse Polizei Inspektor Walter Eweck op de schouders.

Jan Tomassen was een van die lichtgewichten die door zijn verrassende manier van worstelen, menige Duitser - en andere buitenlandse worstelaars - wist in te pakken. Hier maakt hij een einde aan de illusies waarmee de Duitse Polizei Inspektor Walter Eweck naar Utrecht was gekomen. Herr Inspektor wist, jammer genoeg voor hem, niet meer uit deze brugstand te komen!

K_Rost_J_Tomassen.jpg "De Halter-Utrecht" - "Witten-07-Witten (Dld.)
Jan Tomassen in brugstand tegen de Kampioen van Duitsland in het lichtgewicht, Klaus Rost.
Rost is prijswinnaar op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Ondanks manmoedig verzet kon Jan Tomassen niet verhinderen dat hij het onderspit dolf tegen de Duitse topworstelaar. Op bovenstaande foto bevind hij zich in een uiterst moeilijke situatie, een brugstand waaruit hij zich niet meer weet te redden. Overigens geen schande je meerdere te moeten erkennen in een worstelaar die als geen ander partij wist te geven aan Russische, Hongaarse en Bulgaarse worstelaars!Klaus_Rost_Jan_Tomassen.jpg"Klaus Rost - Jan Tomassen"
In de wedstrijd van De Halter tegen Witten-07 roept scheidrechter Willem Meering Rost uit tot winnaar.

Dat scheidsrechter Wim Meering hier de arm van Klaus Rost omhoog steekt, mag zeker geen blamage worden genoemd voor Jan Tomassen. Rost behoorde namelijk al enkele jaren tot een van de beste Duitse lichtgewichten in zowel Vrije Stijl als Grieks-Romeins. Hij was 3e Prijswinnaar bij de Wereldkampioenschappen Worstelen Grieks-Romeins 1963 in Helsingborg-Zweden. Bovendien medaillewinnaar op grote internationale tournooien als Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.


Witten07_Deutsche_Meister_1970.jpg"Witten-07 -- Deutsche Meister 1979"
V.l.n.r.: Heinz Sperling; Herbert Alt; Sakir Aplasan; Klaus Rost; Fritz Schrader; Willi Wagner; Erwin Drywa. (Niet op de foto: Mithat Bayrak en Heinz Eickelbaum)

Ongetwijfeld zullen Halterworstelaars, uit de decennia '50 t/m '70, zich grootheden uit het Duitse worstelen herinnneren als Klaus Rost, Herbert Alt, Fritz Schrader, Mithat Bayrak en Heinz Eickelbaum. Gewoon omdat zij tegen hen op de mat hebben gestaan. Witten-07 behoorde jarenlang tot de absolute top van de Bundes Republik en leverde meermalen deelnemers aan Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Voor Halterjongens uit die dagen moet dit een feest van herkenning zijn, immers, tegen deze Duitsers hebben zij vaak spectaculaire duels uitgevochten, waarbij zij ook nog dikwijls aan het langste einde trokken!

Klaus Rost_Witten_07.jpg"Klaus Rost (Lichtgewicht)"
Veelvuldig Kampioen van Duitsland
Prijswinnaar Wereldkampioenschappen

Aan Theo Wammes komt de eer toe het tegen deze formidabele Duitse lichtgewicht het niet alleen op punten te hebben uitgehouden, maar zelfs zoveel partij wist te bieden, dat de overwinning van Rost zeer nipt was! Nou moet worden gezegd dat de Duitser in Grieks-Romeins ook iets minder was dan in Vrije-Stijl. Daarin was Klaus Rost nauwelijks te kloppen.

Anton Geesink - Duitse Zw.gewicht
× Close Anton Geesink

Anton Geesink

Geesink wint op touché.
Op de achtergrond scheidsrechter Wim de Greef.

Olympisch Kampioen Judo, Anton Geesink (6 April 1934 - 27 Augustus 2010), heeft de confrontaties met de topclubs in het Duitse worstelen ook nog meegemaakt. Als zwaargewicht in het 1e Team van De Halter is hij op bovenstaande foto in gevecht met de zwaargewicht van Witten-07. Een partij die hij overigens op touché wist te winnen. De wedstrijd stond onder leiding van de bekende Utrechtse scheidsrechter (en voorzitter van SDZ) Wim de Greef.

De_Halter_Witten07_A_Bosman_F.Bahr.jpg "De Halter - Witten'07"
Adri Bosman won op 29 april 1961 met een rechtse hoofdheupzwaai van F. Bahr na 1.40 min. Precies achter Bosman en Bahr de Duitser Dieter Schudlich, verliezer in 10 seconden van Gerard Ram!
(De wedstrijd eindigde in 4-4).

Voordat Adri Bosman Trainer/Coach werd van De Halter, vierde hij triomfen in Internationale Wedstrijden, Nationale Kampioenschappen en de Worstelkompetitie. Met een spetter van een rechtse hoofdheupzwaai rekent hij hier, binnen twee minuten, af met de Duitse middengewicht F.Bahr. De tegenstander van Gerard Ram, Dieter Schudlich, tweede van Duitsland in het vedergewicht (aan de rand van de mat, donker trainingspak met ritssluiting) ziet met lede ogen aan dat zijn teamgenoot door Bosman naar een snelle en kansloze nederlaag wordt gevoerd!

Teams_De_Halter_Witten07.jpg"De Halter - Witten'07"
Voorste rij, v.l.n.r. Gerard Ram; Theo Wammes; Cees Bosman; Anton Ockhuysen; Loek Alflen.
Achterste rij, v.l.n.r.: Anton Geesink; Roel van de Kreeft; Nol Kooymans; Joop le Blanc.
Zittend in trainingspak: het team van Witten-07 (Duitsland)
Vanaf links: de eerste en de vijfde van Witten-07, de prominente gebroeders Schudlich.

De Halter kwam in het eigen clublokaal op de mat tegen één van de sterkste clubs uit de Duitse Bundesliga. Hier de ploegen van De Halter en het Duitse Witten-07.

🠕