Lothar Schneider


Français  Deutsch  Deutsch  български  српски  Hrvatski  Dansk  Svenska  Türk  Suomi  Norsk  Italiano  English  English  русский  日本語  Polski  Slovenski  český  Român

De Halterleden in 1944 Lothar Schneider op het erepodium als de DDR kampioen vedergewicht 1965.

Lothar Schneider is geboren op 3 Oktober 1939 in de plaats Dessau gelegen op precies 71 km. ten noorden van Leipzig. Hij werd Vedergewicht Kampioen van de D.D.R. in de jaren 1965, 1966 en 1968.

Een opmerkelijk feit is dat de vedergewichtworstelaar J. Schaarschmidt, niet alleen degene is die de DDR-Vedergewicht titel van hem overnam (bovendien 2e werd in de jaren dat Schneider kampioen werd) doch later naar het westen is gevlucht en tegen mij (Gerard Ram) in Utrecht op de mat kwam onder het pseudoniem: De Meel. Hoewel hij een bijzonder sterke en goede worstelaar was, won ik royaal van hem op punten. Later (in de kleedkamer) vertrouwde hij mij toe dat hij geen De Meel doch Schaarschmidt heette, bang als hij als Oost-Duitse vluchteling was voor verraders.

Bij de Wereldkampioenschappen van 1965 in Tampere, Finland won hij de bronzen medaille. Wereldkampioen werd de Rus Yuri Grigoriev, met de Fin Martti Laakso op de 2e plaats. In 1966 bij de Europese kampioenschappen in Essen miste hij met een vierde plaats maar net een medaille.

Al in 1969 beëindigde hij op zijn dertigste jaar zijn actieve loopbaan om trainer te worden, waarbij hij zich vooral richtte op de ontwikkeling van het jeugdworstelen in Dessau.

🠕